Najbolji način da vam prikažemo šta proveravaju tajni kupci je da vam predstavimo na primeru. Napominjemo da je ovo jedan primer jednog Mystery Shopping programa, a varijacije su mnoge i svaki program tajne kupovine je prilagođen jedinstvenim potrebama klijenta. U ovom primeru imate maloprodajni lanac i primetili ste pad prodaje u poslednja dva kvartala uprkos otvaranju više prodavnica. Želite da saznate u čemu bi mogao da bude problem. Evo kako bi taj proces tekao:

Kako bi izgledalo idealno korisničko iskustvo

Pre nego što tajni kupci odu u prodavnicu, razgovaćemo o vašim očekivanjima i pozabavićemo se sledećim pitanjima:

Kada imamo jasnu predstavu o vašim potrebama i ciljevima, izrađujemo upitnik i scenario za tajne kupce, podešavamo projekat u softveru, organizujemo ekipu tajnih kupaca i posete mogu da počnu.

Dolazak do prodavnice

Po dolasku u prodavnicu, tajni kupac će pogledati:

Cilj je da se proceni da li je prodavnica lako uočljiva, jednostavna za pristup, da li odaje pozitivan prvi utisak i da li pruža bezbedno okruženje.

Ulazak u prodavnicu

Kupac će zatim ući u prodavnicu i ispitati različite aspekte:

Cilj je da se proveri da li su opšti utisci u prodavnici dobri, da li je prijatno i jednostavno za kretanje i da li marketing i signalizacija usmeravaju kupce na pravi način.

Interakcija sa prodavcima

Suština tajne kupovine je interakcija sa zaposlenima. Tajni kupac će zapažati:

Cilj je da se proveri da li se zaposleni dobro odnose prema kupcima, da li su pravilno obučeni, da li poznaju proizvod, da li su fokusirani na kupca, da li nude dodatnu vrednost, da li su prijatni i ljubazni itd.

Blagajna i odlazak

Ponekad postoji mogućnost za kupovinu proizvoda, obično neke sitnice ukoliko tako nešto postoji u asortimanu. U tom slučaju, tajni kupac će biti u prilici da zapaža i sledeće:

Cilj je da se testira da li je proces naplate brz, jednostavan, efikasan i komforan za kupca.

Kako koristiti podatke na nivou prodavnice

Kako Mystery Shopping program pomaže posećenoj prodavnici da unapredi svoju uslugu, poslovanje i u sledećoj poseti tajnog kupca poboljša rezultat? Evo nekoliko stavki koje bismo mogli da otkrijemo:

Kompanija zatim treba da radi na razvoju kompletnog akcionog plana za rešavanje svakog od identifikovanih problema, a kako se promene unose, mi prilagođavamo strategiju tajne kupovine kako bismo osigurali da ona uvek bude optimalna.

Kontinuitet efekta

Mystery Shopping program podrazumava posete više tajnih kupaca po različitim scenarijima različitim lokacijama tako da rezultati budu uporedni. Na taj način dobijate sveobuhvatan izveštaj o svakom aspektu usluge. Tajna kupovina će vam pomoći da pratite učinak tokom vremena, identifikujete trendove i uvek imate aktuelne informacije kako možete kontinuirano da poboljšavate svoje poslovanje.

Adverto Metrics je jedino preduzeće u Srbiji sa iskustvom 16 godina profesionalnog bavljenja Mystery shopping-om. Prikupljeno iskustvo pretvaramo u znanje koje nam omogućava da garantujemo kvalitet i efikasno rešavanje kompleksnih izazova i problema klijenata.

Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju obezbeđivanja najboljeg korisničkog iskustva u skaldu sa politikom privatnosti.