Претрага
Close this search box.

Politika zaštite podataka o ličnosti

Na osnovu naše zakonske obaveze proistekle iz aktuelnog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, Adverto Metrics d.o.o. na ovoj web stranici želi da Vas informiše o tome koje podatke o vama prikupljamo, u koju svrhu, kako ih čuvamo i koristimo.

 

PRIKUPLJANJE PODATAKA

Svaki put kada učestvujete u nekom od istraživanja koje sprovodi Adverto Metrics d.o.o. poveravate nam svoje podatke.

Podatke prikupljamo i dobijamo na sledeće načine:

  • putem naših i web-sajtova naših partnera, formulara, aplikacije, stranice preduzeća na društvenim mrežama ili na druge načine
  • ponekad nam podatke pružate direktno (npr. popunjavanje prijave za posao tajnog kupca ili nam se direktno obratite), a ponekad ih prikupljamo putem kolačića na web sajtovima i aplikaciji
  • ispunjavanjem prijave za posao tajnog kupca na internetu koja može sadržati vaše ime i prezime, datum rođenja, adresu, adresu e-pošte, telefonski broj, broj godina, dodatne informacije o vašim navikama o životnom stilu i ostalo što nam pomaže da vam ponudimo najprikladnije zadatke za vas
  • tokom ispunjavanja prijave za posao tajnog kupca može se beležiti i vaša IP adresa
  • ako nas kontaktirate poštom, e-poštom, društvenim mrežama, webom ili telefonom, možemo da vodimo evidenciju o toj prepisci
  • kada učestvujete ili ste pozvani da učestvujete u anketama, vaše podatke možemo da koristimo za vođenje i prikupljanje anonimnih informacija za rezultate na ukupnom nivou koje pružamo trećim stranama, pri čemu se vaši lični podaci nikada ne otkrivaju trećim stranama

 SVRHA PRIKUPLJANJA I NAČIN KORIŠĆENJA

 Kada se prijavite za posao tajnog kupca, možemo da koristimo podatke koje prikupimo od vas u svrhu:

  • profilisanja i procene profila tajnih kupaca za potrebe projekata
  • uključivanja na spisak tajnih kupaca
  • upravljanja vašim korisničkim podacima
  • prikupljanja i održavanja istorije podataka o vašim zadacima o tajnim kupovinama, plaćanjima i upravljanju plaćanjima
  • izvršavanja naše obaveze koje proizlaze iz ugovora sklopljenog između vas i nas kako bismo vam pružili informacije koje od nas zatražite
  • kontaktiranja tajnih kupaca putem telefona, emaila i pošte za obaveštavanje o aktuelnim projektima, kao i u svrhu potencijalnog angažmana za posao tajnog kupca
  • kontaktiranja tajnih kupaca tokom terenskog dela istraživanja, edukacije, dorade procena, slanje materijala potrebnih za obavljanje procene, kao i obaveštenja za dobijanje zadataka na koje ste se prijavili
  • kontaktiranja tajnih kupaca u svrhu čestitki povodom praznika ili sličnih prilika
  • slanja dokumentacije poštom pri čemu moramo navesti vaše ime, prezime, adresu i grad

PRISTUP PODACIMA

Kako bi zaštitili lične podatke koje prikupljamo, sprovodimo odgovarajuće fizičke, tehničke i organizacione mere zaštite.

Sve podatke koje prikupljamo čuvamo u zaštićenim bazama podataka. Ovim bazama mogu da pristupe samo ovlašćene osobe unutar našeg preduzeća. Koristimo alate za zaštitu i sprečavanje curenja podataka, kontinuirano nadziremo kritične sisteme, kriptujemo određene osetljive podatke i štitimo podatke od neovlašćenog uvida, izmene, gubitka, krađe i bilo koje druge povrede i zloupotrebe podataka. U slučaju da dođe do provaljivanja podataka, preduzećemo sve raspoložive mere kako bismo umanjili posledice, a nadležne institucije i svi pogođeni ispitanici čiji su podaci ugroženi biće o tome obavešteni bez odlaganja u slučajevima kada postoji verovatnoća da će takvo provaljivanje prouzrokovati visok rizik za njihova prava i slobode.

Svi zaposleni i spoljni saradnici Adverto Metrics d.o.o. moraju da potpišu Ugovor o poverljivosti podataka koji ih obavezuje na čuvanje svih poslovnih informacija, uključujući i informacije o ličnim podacima tajnih kupaca. Ukoliko neko od zaposlenih prekrši Ugovor i otkrije poverljive informacije, osim novčanih kazni, moguće su i kazne ukidanja sigurnosnog odobrenja, suspenzije i otkaza.

Kao tajni kupci imate sledeća prava, koja možete ostvariti nakon što utvrdimo Vaš identitet:

  • mogućnost uvida u podatke koje imamo sačuvane o vama – tajni kupac može da zatraži pristup podacima koje imamo sačuvane o njemu/njoj, ukoliko su oni još dostupni, odnosno nisu trajno izbrisani
  • mogućnost izmene/dopune ličnih podataka – tajni kupac ima mogućnost da zatraži izmenu sačuvanih podataka o njemu/njoj
  • mogućnost brisanja ličnih podataka – tajni kupac može da zatraži delimično ili potpuno brisanje svih ličnih podataka. Naša je dužnost da obrišemo podatke ukoliko su isti dostupni. Ukoliko se traži brisanje podataka koji su već anonimni i statistički obrađeni za potrebe izveštavanja na ukupnom nivou, navedene podatke nije moguće izuzeti iz izveštaja.
  • mogućnost povlačenja pristanka za obradu ličnih podataka – povlačenje pristanka ne utiče na zakonitost obrade na osnovu pristanka pre njenog povlačenja
  • mogućnost prigovora – za prigovor, ostvarivanje svojih prava ili dodatne informacije o načinu na koji upravljamo ličnim podacima možete nam se obratiti na naše kontakte sa web sajta

Adverto Metrics d.o.o. zadržava pravo da menja svoju Politiku zaštite podataka o ličnosti u skladu sa zakonskim promenama i razvojem poslovanja. Svaka izmena biće pravovremeno objavljena na našim web stranicama.

Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju obezbeđivanja najboljeg korisničkog iskustva u skaldu sa politikom privatnosti.